Τηλεθέρμανση – Θέρμανση, οικονομικά και οικολογικά

Τηλεθέρμανση είναι η θέρμανση μία μεγάλης περιοχής μέσω κατάλληλου δικτύου σωληνώσεων που μεταφέρουν ζεστό νερό. Η θέρμανση του νερού γίνεται σε κεντρική βιομηχανική μονάδα απομακρυσμένη από την πόλη.

7

Πρόκειται για οικολογική μέθοδο θέρμανσης καθώς υπάρχει μόνο μία κεντρική μονάδα παραγωγής θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί φιλική προς το περιβάλλον καύσιμη ύλη (φυσικό αέριο, βιομάζα). Επιπλέον όταν συνδυάζεται με την συμπαραγωγή ηλεκτρισμού, όπως στην περίπτωση της ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ, εξοικονομείται ενέργεια σε πολύ μεγάλο βαθμό (55%) η οποία θα αποτελούσε «θερμικό ρύπο» για το περιβάλλον.

Το νερό μεταφέρεται στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης σε θερμοκρασίες γύρω στους 105 οC. Εισέρχεται σε θερμικούς υποσταθμούς εγκατεστημένους στους καταναλωτές και μέσω κατάλληλων εναλλακτών θερμότητας θερμαίνεται το δίκτυο της οικοδομής.

Η θερμοκρασία του νερού στα σώματα των καλοριφέρ δεν είναι σταθερή αλλά ρυθμίζεται ανάλογα με την επιθυμία του καταναλωτή και τα θερμικά χαρακτηριστικά της οικοδομής. Επίσης η λειτουργία της αντιστάθμισης κάνει οικονομία παρέχοντας λιγότερη θερμότητα στις ζεστές μέρες.

Η Τηλεθέρμανση θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές σύστημα κυρίως λόγω της απουσίας καυσίμου στο χώρο του καταναλωτή αλλά και λόγω των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας που χρησιμοποιούνται.

Η παροχή ζεστού νερού από το εργοστάσιο συνεχίζεται όλο το χρόνο. Εφόσον η υδραυλική εγκατάσταση του καταναλωτή το επιτρέπει, είναι δυνατή η χρήση της Τηλεθέρμανσης για ζεστό νερό χρήσης και το καλοκαίρι.

ΟΦΕΛΗ

Προστασία του Περιβάλλοντος

Σε αυτή την φάση καλύπτουμε περίπου 800 κτίρια με περισσότερα από 10.506 διαμερίσματα συνολικής έκτασης 950.000 τετ μέτρων. Τα κτίρια αυτά θα έκαιγαν πάνω από 8.800.000 lt πετρελαίου και θα παρήγαγαν περίπου 35,69% παραπάνω Διοξείδιο του άνθρακα (CO2), 31,64% παραπάνω Οξείδια του αζώτου και 5,94 τόνους Οξείδια του θείου όταν η τηλεθέρμανση δεν εκλύει καθόλου το συγκεκριμένο αέριο.

Δωρεάν Εξοπλισμός

Παρέχει δωρεάν εξοπλισμό και εργασίες σύνδεσης, το κόστος των οποίων θα ξεπεράσει συνολικά τα 10.000.000 €, λαμβάνοντας υπόψη ότι για μια μέσου μεγέθους πολυκατοικία στις Σέρρες το κόστος σύνδεσης είναι περίπου 11.000 €.

Ο Οικονομικότερος τρόπος Θέρμανσης

Η τιμή της τηλεθέρμανσης είναι πάντα φθηνότερη από το πετρέλαιο και μεταβάλλεται σύμφωνα με τις αυξομειώσεις της τιμής του πετρελαίου. Δεν χρεώνονται τέλη σύνδεσης, δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής οιασδήποτε εγγύησης, δεν υπάρχει κόστος συντήρησης του εξοπλισμού σύνδεσης, δεν υπάρχει πάγιο τέλος χρήσης και τέλος δεν υφίσταται ελάχιστη χρονική δέσμευση παραμονής στην Υπηρεσία. Η μόνη χρέωση που έχει ο καταναλωτής είναι το κόστος της ενέργειας που έχει καταναλώσει

Ασφαλής Θέρμανση

Έχει αναγνωρισθεί πλέον ότι η τηλεθέρμανση είναι ο μοναδικός 100% ΑΣΦΑΛΗΣ τρόπος παροχής θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης σε μια πόλη με εκατοντάδες προβληματικά λεβητοστάσια, όπως διαπιστώθηκε από τις οικοδομές τις οποίες εξυπηρετούμε πλέον με το δίκτυο μας.

Εξοικονόμηση χώρου

Δεν απαιτείται πλέον χώρος για τοποθέτηση καυστήρα, αποθήκευση καύσιμης ύλης κλπ. Ούτε φυσικά ανάγκη για καμινάδα.

Γνωρίστε το νέο αυτόνομο και ανεξάρτητο σύστημα SMART HEATING

Συμπληρώστε τώρα αίτηση για να συνδεθείτε στο δίκτυο.

Share This: