ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ: +30 23210 98930

ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ

Σας καλωσορίζουμε στη Θέρμη Σερρών!

T +30 23210 98930
Email: infotl@thermie.gr

Θέρμη Σερρών
Μεραρχίας & Σπετσών 7

Open in Google Maps
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΤΥΠΟΣ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • HRS – VOLTON
  • ITA GROUP
    • Ο ΟΜΙΛΟΣ
    • ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε.
    • ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε.
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
  • Αρχική
  • ΤΥΠΟΣ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Εμπλουτισμένο με νανοφυσαλίδες νερό ….ποτίζει κατά 40% μεγαλύτερη επιφάνεια καλλιέργειας
12 Μαΐου 2025

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 / Δημοσίευση σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμπλουτισμένο με νανοφυσαλίδες νερό ….ποτίζει κατά 40% μεγαλύτερη επιφάνεια καλλιέργειας

Μεγαλύτερη επιφάνεια καλλιεργούμενης έκτασης, σε ποσοστό 40%, μπορεί να καλύψει μία σταγόνα νερού εμπλουτισμένη με νανοφυσαλίδες, έναντι αυτής του επιτραπέζιου νερού, τόνισε ο κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, Ευάγγελος Φάββας, στη διάρκεια σημερινής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με θέμα “Οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στη γεωργική παραγωγή”.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αποκάλυψε ότι Έλληνες επιχειρηματίες που λειτουργούν μεγάλες μονάδες με οπωροκηπευτικά, πληροφορήθηκαν για τις δυνατότητες των νανοφυσαλίδων και “βρισκόμαστε σε συζητήσεις, σε πρώιμο στάδιο, προκειμένου να τις εφαρμόσουν στην παραγωγή τους. Στα επόμενα δύο με τρία χρόνια -πρόσθεσε- μπορεί να είναι εμπορική και διαθέσιμη η εφαρμογή που δουλεύουμε, αλλά νωρίτερα όχι. Θέλουμε να έχουμε τις αδιαμφισβήτες αποδείξεις ότι το νερό εμπλουτισμένο με νανοφυσαλίδες έχει όντως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ήδη δει, σε μικρότερης κλίμακας εκτάσεις. Πρέπει το νερό με τις νανοφυσαλίδες να βρει πεδίο δράσης σε μεγαλύτερη κλίμακα, να γίνουν πιλοτικές εφαρμογές σε μεγάλες εκτάσεις, ώστε να έχουμε τις αδιάσειστες αποδείξεις πριν το κυκλοφορήσουμε επίσημα στην ελληνική αγορά”.

Όπως είπε , “οι επιχειρηματίες ήρθαν σε εμάς και όχι το αντίστροφο κι αυτό σημαίνει ότι το κλίμα αλλάζει και η εφαρμογή της έρευνας στην πράξη δεν απέχει όσο απείχε πριν από ορισμένα χρόνια”. Οι ερευνητές στο “Δημόκριτο” αναπτύσσουν ολοένα και πιο καινοτόμα εργαλεία και όπως αποκάλυψε “είναι προ πυλών να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά, εμποτισμένες μεμβράνες νανοτεχνολογίας για τη συσκευασία ψαριών “που όταν το προϊόν χαλάει, τότε θα αλλάζει και χρώμα η μεμβράνη, με αποτέλεσμα να εξαλείφεται ο κίνδυνος πώλησης ακατάλληλου προϊόντος”.

Βάσει των μελετών και πειραμάτων που έχουν γίνει οι νανοφυσαλίδες διαπιστώθηκε ότι αύξησαν κατά 60% το βάρος, σε έξι εβδομάδες, των ψαριών που αναπτύχθηκαν σε εμπλουτισμένο νερό, έναντι αυτών που αναπτύσσονταν σε επιτραπέζιο νερό. Άλλη μελέτη σύμφωνα με τον κ Φάββα έδειξε αύξηση του ρυθμού βλάστησης των τοματών κατά 6-25% ενώ με τη χρήση των νανοφυσαλίδων χρειάζονται “μόλις δέκα λεπτά για την απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από υδατικά διαλύμματα, έναντι των 10 ωρών, με τη χρήση επιτραπέζιου νερού”.

Μιλώντας για τις νεότερες εξελίξεις, είπε ότι έχει αναπτυχθεί γεννήτρια νανοφυσαλίδων η Agro -NB και τόνισε ότι Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή είναι εξοπλισμένη με συσκευή AgroNano Bubbles. Στην ομιλία του παρέθεσε πεδία εφαρμογής της νανοτεχνολογίας, στην ιατρική, ενέργεια, άμυνα/ασφάλεια, υφάσματα/χρώματα, βιοτεχνολογία και γεωργία τροφίμων, επισημαίνοντας ότι “η νανοτεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα, μυκητοκτονία και για την κατασκευή έξυπνων υλικών συσκευασίας”.

Η συνεργασία…

Η σημερινή εκδήλωση έγινε από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος που γίνεται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το ΤΕΙ Καβάλας. Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Σχολής, σπουδάστρια του Perrotis College και άλλοι από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την οκτάμηνη πειραματική προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2018, με θέμα την επίδραση της τεχνολογίας εμπλουτισμού νανοφυσαλίδων (ΝΒ) στην ανάπτυξη λαχανοκομικών ειδών και παρουσίασαν σήμερα τα αποτελέσματα.
Σκοπός της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της τεχνολογίας ΜΝΒ σε: α) διαφορετικά εδαφικά υποστρώματα (γλάστρες) β) σύστημα επιπλεόντων δίσκων γ) υδροπονικό σύστημα σε υπόστρωμα δ) έδαφος υπό κάλυψη (πλαστικό θερμοκήπιο).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εταιρεία

Προφίλ Εταιρείας

Οραμα & Αποστολή

Στελέχη

Ενημέρωση Καταναλωτών

Υπηρεσίες

Τηλεθέρμανση

Ατομική Τηλεθέρμανση

Smart Heating

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • +30 23210 98930
  • infotl@thermie.gr
  • Μεραρχίας & Σπετσών 7

 

 

  • GET SOCIAL
ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ

© 2019 All rights reserved. Designed by

TOP
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί έναν περιορισμένο αριθμό Cookies για τη βελτίωση της πλοήγησής σας.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την από μέρους μας χρήση των Cookies που περιγράφονται στη σελίδα Πολιτική για τα Cookies . Αποδοχή ή Διαβάστε.
Πολιτική απορρήτου και cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesCloudflare set the cookie to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga1 year 1 month 4 daysGoogle Analytics sets this cookie to calculate visitor, session and campaign data and track site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognise unique visitors.
_gat_gtag_UA_*1 minuteGoogle Analytics sets this cookie to store a unique user ID.
_gid1 dayGoogle Analytics sets this cookie to store information on how visitors use a website while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the collected data includes the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
CONSENT2 yearsYouTube sets this cookie via embedded YouTube videos and registers anonymous statistical data.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
CookieDurationDescription
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysYouTube sets this cookie to measure bandwidth, determining whether the user gets the new or old player interface.
YSCsessionYoutube sets this cookie to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesneverYouTube sets this cookie to store the user's video preferences using embedded YouTube videos.
yt-remote-device-idneverYouTube sets this cookie to store the user's video preferences using embedded YouTube videos.
yt.innertube::nextIdneverYouTube sets this cookie to register a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
yt.innertube::requestsneverYouTube sets this cookie to register a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
RpsAuthNonce1 monthDescription is currently not available.
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo